2014. szeptember 7., vasárnap

Zöldbabfőzelék


A mai ebéd célja az volt, hogy gyorsan könnyűt. Mivel kedvenc szakácsomtól kaptam 2 üveg magyar (!) zöldbabot, így a zöldbabfőzelék mellett döntöttem, ehhez már meg is voltak itthon az alapanyagok.

Hozzávalók (kb 6 főre):
  • 2 üveg (720 g-os, babból 600 g) zöldbab
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 300 g tejföl
  • kb 2-3 evőkanál pirospaprika
  • liszt (kb 5 evőkanál)
  • bors
  • olaj
Elkészítés:
  • A hagymát megpucoljuk, majd apróra felvágjuk.
  • A hagymát felhevített olajon megpirítjuk picit, majd ráöntjük a zöldbabot (levével együtt), sózzuk, borsozzuk. Annyi vizet adunk még hozzá, ami elfedi a babot, összekeverjük, s fedő alatt kb 10-15 percig főzzük.
  • Habaráshoz egy edényben csomómentesen összekeverjük a tejfölt, lisztet, paprikát, majd a tűzön levő zöldbab levéből folyamatosan adunk hozzá, kevergetjük, amíg el nem éri kb a zöldbab hőmérsékletét.
  • A habarást hozzáadjuk a zöldbabhoz, még sózzuk, borsozzuk igény szerint, ha túl sűrű, kevés vizet adunk hozzá. 
  • További kb 5 percig főzzük.
Zsolt csinált hozzá szalonnás tükörtojást.

Összességében finom lett, de csak 6,5 pontot kapott, mivel Zsolt szerint túl sok volt benne a paprika. Szerintem meg első próbálkozásnak jó lett :)